Ιστορικά η Καλέντουλα φέρεται να έχει πάρει το όνομα της από τη λατινική λέξη kalendae η οποία ερμηνεύεται ως πρώτη ημέρα του μήνα. Λέγεται πως ονομάστηκε έτσι γιατί οι Ρωμαίοι παρατήρησαν πως ανθίζει τις πρώτες ημέρες του κάθε μήνα. Τα πέταλα του άνθου της Καλέντουλας είναι βρώσιμα και υπάρχουν αναφορές πως κατά την αρχαιότητα οι Έλληνες και οι Πέρσες τα χρησιμοποιούσαν ως γαρνιτούρα σε κάποια από τα εδέσματα τους. Οι λαοί της Κεντρικής Ευρώπης (λ.χ. Γερμανοί) συνήθιζαν να προσθέτουν άνθη Καλέντουλας στις σούπες τους για να τους δώσουν άρωμα. Κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου Εμφυλίου οι γιατροί – όταν υπήρχε έλλειψη φαρμάκων φρόντιζαν με Καλέντουλα τις ανοιχτές πληγές, καθώς ήδη γνώριζαν τις αντισηπτικές ιδιότητες του φυτού.
Σαν έγχυμα: Δυο κουταλιές Γλυκού σε 1 φλιτζάνι Βραστό νερό για 10 λεπτά, σουρώνουμε και το πίνουμε.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.