Το φυτό τσάι του βουνού (γένος Sideritis – Σιδηρίτις) χρησιμοποιείται ευρύτατα στις μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ως αφέψημα (τσάι). Έχει χαρακτηριστική γεύση που θυμίζει έντονα λεμόνι και κίτρο. Αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κι αγαπημένα βότανα της χώρας μας διεθνώς.
Σαν αφέψημα: Τοποθετούμε ένα μπρίκι με νερό στο μάτι της κουζίνας και λίγο πριν βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το τσάι του βουνού, το αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά, το σουρόνουμε και το πίνουμε. Πίνεται εξίσου ευχάριστα και κρύο.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.