-
Μπαχαρικά, Χύμα Μπαχαρικά
Πολύκαρπος Πιπερόριζα Ρίζα
Είναι από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα και αποτελεί βασικό συστατικό της κινεζικής και της αγιουρβεδικής ιατρικής. Θεωρείται μάλιστα και αφροδισιακό, πιθανόν επειδή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Το τζίντζερ είναι πολυετές φυτό, που μοιάζει με καλάμι και έχει παχιά, διακλαδιζόμενα ριζώματα. Φτάνει το ένα μέτρο ύψος και έχει ζωηρά πράσινα λογχοειδή φύλλα. Τα άνθη του είναι κιτρινοπράσινα και βγαίνουν σε πυκνούς κώνους. Χρησιμοποιείται το ρίζωμά του, φρέσκο ή αποξηραμένο, τεμαχισμένο ή τριμμένο σε σκόνη. Το τζίντζερ έχει αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και εφιδρωτικές ιδιότητες. Η φρέσκια ρίζα του τρίβεται και προστίθεται σε τηγανητά. Είναι βασικό συστατικό της κινεζικής και της ταϋλανδέζικης κουζίνας. Η σκόνη του συμμετέχει στην Παρασκευή του κάρι, ως καρύκευμα σε πίκλες και τουρσιά, σε ζύμες και επιδόρπια. Το φρέσκο τζίντζερ, εμποτισμένο σε σιρόπι ζάχαρης, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.
SKU: pipriz -
Μπαχαρικά, Χύμα Μπαχαρικά
Πολύκαρπος Πιπερόριζα Τζίντζερ Τριμμένη
Είναι από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα και αποτελεί βασικό συστατικό της Kινεζικής, και της Aγιουρβεδικής ιατρικής. Θεωρείται μάλιστα και αφροδισιακό, πιθανόν επειδή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι βασικό συστατικό της Kινεζικής και της Tαϋλανδέζικης κουζίνας. Η σκόνη του συμμετέχει στην παρασκευή του κάρι και η χαρακτηριστική της γεύση, κάπως καυτερή, νοστιμίζει γλυκά, επιδόρπια, σάλτσες, εξωτικά φαγητά και κοκτέιλ ποτών.
SKU: pipriztz
Πολύκαρπος Πιπερόριζα Ρίζα
Είναι από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα και αποτελεί βασικό συστατικό της κινεζικής και της αγιουρβεδικής ιατρικής. Θεωρείται μάλιστα και αφροδισιακό, πιθανόν επειδή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Το τζίντζερ είναι πολυετές φυτό, που μοιάζει με καλάμι και έχει παχιά, διακλαδιζόμενα ριζώματα. Φτάνει το ένα μέτρο ύψος και έχει ζωηρά πράσινα λογχοειδή φύλλα. Τα άνθη του είναι κιτρινοπράσινα και βγαίνουν σε πυκνούς κώνους. Χρησιμοποιείται το ρίζωμά του, φρέσκο ή αποξηραμένο, τεμαχισμένο ή τριμμένο σε σκόνη. Το τζίντζερ έχει αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και εφιδρωτικές ιδιότητες. Η φρέσκια ρίζα του τρίβεται και προστίθεται σε τηγανητά. Είναι βασικό συστατικό της κινεζικής και της ταϋλανδέζικης κουζίνας. Η σκόνη του συμμετέχει στην Παρασκευή του κάρι, ως καρύκευμα σε πίκλες και τουρσιά, σε ζύμες και επιδόρπια. Το φρέσκο τζίντζερ, εμποτισμένο σε σιρόπι ζάχαρης, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.
1,25 € – 5,00 € με ΦΠΑ
ΣύγκρισηΗ πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι η ρίζα του οποίου χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως εξωτική λιχουδιά. Το είδος αυτό δίνει το όνομα στην ομάδα φυτών Zinglberacoro, της οποίας άλλα γνωστά μέλη είναι τα καρδάμωμα (κακουλέ), ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα), η γκαλάνγκα κλπ. Η καλλιέργεια της πιπερόριζας ξεκίνησε αρχικά στη Νότια Ασία, αλλά είναι διαδεδομένη και στην Ανατολική Αφρική και επίσης στην Καραϊβική.
Βάρος | Μ/Δ |
---|---|
Brands | ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ |
Βάρος | 100γρ, 150γρ, 200γρ, 50γρ |
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.