Επαναγέμιση Μύλου Αλάτι 4 πιπέρια.
Συστατικά: Αλάτι 80%, μείγμα πιπεριών 20% (μαύρο, κόκκινο, λευκό, πράσινο).
Αλάτι Μεσολογγίου χοντρό, ακατέργαστο, χωρίς χημικά πρόσθετα με την προσθήκη ποικιλίας πιπεριών σε σπόρο (μαύρο, κόκκινο, λευκό, πράσινο). Σε μύλο που ανοίγει και επαναχρησιμοποιείται.
4,00 € με ΦΠΑ
Επαναγέμιση Μύλου Αλάτι 4 πιπέρια.
Συστατικά: Αλάτι 80%, μείγμα πιπεριών 20% (μαύρο, κόκκινο, λευκό, πράσινο).
Βάρος | 250 g |
---|---|
Brands | ΠΡΙΓΚΙΠΟC ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΗC |
Καθαρό Βάρος | 200 g |
Το κύμινο (γνωστό και ως αρτυσιά) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Κούμινον το κύμινον (Cuminum cyminum). Επίσης αναφέρεται και στους αποξηραμένους καρπούς του φυτού που χρησιμοποιούνται, είτε ολόκληροι είτε σε σκόνη, για να δώσουν άρωμα σε χρήση στη μαγειρική. Οι αποξηραμένοι καρποί είναι λεπτοί, επιμήκεις, ωοειδείς, καστανοκίτρινοι, με δυνατό και βαρύ άρωμα. Το κύμινο αποτελεί σημαντικό συστατικό σε μείγματα καρυκευμάτων όπως το κάρυ και οι σάλτσες.Το φυτό είναι ετήσιο ποώδες, μικρού μεγέθους. Τα φύλλα του είναι πολυσχιδή και τα άνθη του είναι λευκά ή ρόδινα. Η προέλευσή του είναι από την Μεσόγειο, όμως πλέον καλλιεργείται και στην Ινδία στην Κίνα και στο Μεξικό.
Οι σπόροι του κύμινου παλαιότερα χρησιμοποιούνταν στη λαϊκή ιατρική.. Τέλος οι σπόροι του κύμινου περιέχουν από 2,5% έως 4,5% αιθέραιο έλαιο κύριο συστατικό του οποίου είναι η κουμιναλδεύδη.
Ο κουρκουμάς ή η κιτρινόριζα όπως λέγεται διαφορετικά, είναι η ρίζα του φυτού Curcuma longa. Δεν έχει καμία γεύση και κανένα ιδιαίτερο άρωμα. Παρόλα αυτά έχει έντονο χρυσαφένιο χρώμα το οποίο οφείλει σε μία ουσία που έχει, την κουρκουμίνη και προσδίδει κίτρινο χρώμα παντού.
Είναι ένα μπαχαρικό με πικάντικο αλλά και γλυκό άρωμα, η γεύση του είναι δυνατή και ελαφρώς πικρή. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά του ινδικού κάρυ και γενικότερα χρησιμοποιείτε αρκετά στην Ασιατική κουζίνα.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.