Επαναγέμιση Μύλου καυτερό μείγμα 200 g.
Συστατικά: Αλάτι 81%, Μπούκοβο 12%, Κόκκινο πιπέρι 2%, Τσίλι 5%.
Μείγμα μπαχαρικών καυτερό.
4,00 € με ΦΠΑ
Επαναγέμιση Μύλου καυτερό μείγμα 200 g.
Συστατικά: Αλάτι 81%, Μπούκοβο 12%, Κόκκινο πιπέρι 2%, Τσίλι 5%.
Βάρος | 250 g |
---|---|
Brands | ΠΡΙΓΚΙΠΟC ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΗC |
Καθαρό Βάρος | 200 g |
Στη Νότιο Ινδία υπάρχει μια πόλη που λέγεται Chennai – Μαντράς. Από εκεί προέρχεται και το διάσημο “Κάρυ Μαντράς”. Στο Μπαχαροπωλείο θα ανακαλύψετε το αυθεντικό «κάρυ Μαντράς». Το συγκεκριμένο μείγμα ξεχωρίζει για τον επιβλητικό χαρακτήρα του πλούσιο άρωμα, διαθέτει μια πικάντικη γεύση που αφήνει μια ευχάριστη κάψα στο στόμα.
Ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα ή τούρμερικ) χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ινδική κουζίνα, δίνοντας το χαρακτηριστικό του κίτρινο – χρυσαφί χρώμα στα φαγητά, αλλά και από τη Βόρεια Αφρική έως τη νότια ζώνη της Κίνας και την Ινδονησία στην Ανατολή. Είναι η εξήγηση για το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που έχουν τα χέρια των νοικοκυρών στην Ινδία από την καθημερινή χρήση στη μαγειρική τους. Στη μαγειρική χρειάζεται προσοχή όταν χειριζόμαστε τον κουρκουμά, διότι το έντονο χρώμα του λεκιάζει πολύ εύκολα τα ρούχα, τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια, αλλά ακόμη και τα πορσελάνινα σκεύη στην κουζίνα.
Αν η ονομασία του σας φαίνεται εξωτική, έχετε απόλυτο δίκιο. Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό γνωστό στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, καθώς το αναφέρει στο έργο του ο Θεόφραστος. Πρόκειται για ένα ανατολίτικο μπαχαρικό που ευδοκιμεί σε εύκρατο κλίμα και χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Προέρχεται από το ανθοφόρο φυτό rhus (ρους), εξού και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του. Είναι θάμνος με κόκκινους καρπούς, που όμως είναι ως επί το πλείστον άβρωτοι και τοξικοί. Το βρώσιμο “σουμάκι” προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα των καρπών και αποτελεί το εν λόγω μπαχαρικό.
Τα γαρίφαλα είναι τα αποξηραμένα άνθη του γαριφαλόδεντρου χρησιμοποιούνταν στην Κίνα από το 266π.Χ.Η δυνατή,πικάντικη οσμή και η δριμεία γεύση τους αποτελούν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ασιάτικης κουζίνας.Χρησιμοποιείται σε μείγματα μπαχαρικών και στη ζαχαροπλαστική.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.