Είναι από μαλακό σιτάρι, πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες και σε κόκκους γλουτένης. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε γλουτένη δίνει την ικανότητα να απορροφά πολύ νερό και έτσι το καθιστά ιδιαίτερα δυνατό ως αλεύρι . Ιδανικά χρησιμοποιείται στην αρτοποιία για ζυμάρια ψωμιού και πίτσας που τα θέλουμε ιδιαιτέρως αφράτα και στη ζαχαροπλαστική για ντόνατς, κρουασάν, τσουρέκι, κέικ, πανετόνε, muffins και άλλα πολλά.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:
Ενέργεια: 1526kj/360kcal
– Λίπη: 1,70g
Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,50g
– Υδατάνθρακες: 71g
Εκ των οποίων σάκχαρα: 0,60
-Φ. Ίνες: 2.20g
– Πρωτεΐνες: 14g
– Αλάτι: 0,01g
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.