Συστατικά: 100% ΣΟΥΣΑΜΙ*
Ενέργεια: 2603 kJ / 629 kcal
Λιπαρά: 55g
Kορεσμένα: 8,1g
Υδατάνθρακες: 6g
Αλάτι: 0,1g
*Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας
Το σουσάμι είναι πηγή φυτικών ινών. Μπορεί να διακοσμήσει ένα κουλούρι, ένα ψωμί, μια πίτα, γλυκά κουλουράκια ή ακόμα και μια σαλάτα.
3,60 € με ΦΠΑ
Συστατικά: 100% ΣΟΥΣΑΜΙ*
Ενέργεια: 2603 kJ / 629 kcal
Λιπαρά: 55g
Kορεσμένα: 8,1g
Υδατάνθρακες: 6g
Αλάτι: 0,1g
*Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας
Βάρος | 400 g |
---|
Τα βιολογικά δημητριακά με Φαγόπυρο προσφέρουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών και μια πλούσια γευστική εμπειρία.
Το ντίνκελ είναι ένα από τα παλαιότερα είδη δημητριακών του κόσμου το οποίο καλλιεργείται ήδη από το 7000 π.Χ. και στο οποίο γίνεται αναφορά ακόμα και στη Βίβλο. Είναι μια αρχική μορφή του σημερινού σταριού, ξεχωρίζει όμως για την υψηλότερη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες. Λόγω της χαμηλής εσοδείας του, το ντίνκελ παραμερίστηκε στην Ευρώπη σε μεγαλύτερο βαθμό από το σιτάρι. Διατηρήθηκε μόνο σε ορισμένες εκτάσεις προ των Άλπεων όπου εδώ και αιώνες αφού μαζεύεται άγουρο, ξηραίνεται πάνω σε φωτιά με ξύλα και είναι γνωστό ως «πρασινοσίταρο». Η γεύση του, οι πολύτιμες ουσίες που περιέχει καθώς και η ευπεψία του το ανέβασαν τις τελευταίες δεκαετίες πάλι στην εκτίμηση των καταναλωτών και είναι ένα δημοφιλές συστατικό για το μούσλι. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευεργετικό για τους αλλεργικούς διότι λόγω των ευκολοχώνευτων ουσιών του, το ντίνκελ δυναμώνει τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνει.
Το δίκοκκο σιτάρι είναι ίσως το αρχαιότερο και από τα πρώτα που εξημέρωσε ο άνθρωπος. Το δημητριακό triticum dicoccum έχει επιζήσει μέχρι τις μέρες μας σε μικρής κλίμακας παραγωγή σε Ελλάδα, Ινδία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία και αλλού. Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.