ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% βιολογικό κάρδαμο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, μπορεί όμως να καταναλωθεί και ως αφέψημα καθώς προστίθεται αρκετά συχνά σε τσάι και ροφήματα.
Το κάρδαμο είναι γνωστό και ως “βασίλισσα των μπαχαρικών” ή “σπόρος του παραδείσου”! Λέγεται ότι οι αρχαίοι στρατηγοί διέταζαν τους στρατιώτες,να τρώνε κάρδαμο για να πάρουν κουράγιο, καθώς ήταν γνωστό για τις δυναμωτικές, θεραπευτικές, αλλά και αφροδισιακές ιδιότητές του. Από κει, προφανώς, βγήκε και το ρήμα “καρδαμώνω”. Το κάρδαμο έχει μια ισχυρή, μοναδική γεύση, και ένα έντονο, ρητινώδες άρωμα.
2,00 € με ΦΠΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% βιολογικό κάρδαμο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, μπορεί όμως να καταναλωθεί και ως αφέψημα καθώς προστίθεται αρκετά συχνά σε τσάι και ροφήματα.
Βάρος | 30 g |
---|
Αν η ονομασία του σας φαίνεται εξωτική, έχετε απόλυτο δίκιο. Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό γνωστό στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, καθώς το αναφέρει στο έργο του ο Θεόφραστος. Πρόκειται για ένα ανατολίτικο μπαχαρικό που ευδοκιμεί σε εύκρατο κλίμα και χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Προέρχεται από το ανθοφόρο φυτό rhus (ρους), εξού και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του. Είναι θάμνος με κόκκινους καρπούς, που όμως είναι ως επί το πλείστον άβρωτοι και τοξικοί. Το βρώσιμο “σουμάκι” προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα των καρπών και αποτελεί το εν λόγω μπαχαρικό.
Ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα ή τούρμερικ) χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ινδική κουζίνα, δίνοντας το χαρακτηριστικό του κίτρινο – χρυσαφί χρώμα στα φαγητά, αλλά και από τη Βόρεια Αφρική έως τη νότια ζώνη της Κίνας και την Ινδονησία στην Ανατολή. Είναι η εξήγηση για το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που έχουν τα χέρια των νοικοκυρών στην Ινδία από την καθημερινή χρήση στη μαγειρική τους. Στη μαγειρική χρειάζεται προσοχή όταν χειριζόμαστε τον κουρκουμά, διότι το έντονο χρώμα του λεκιάζει πολύ εύκολα τα ρούχα, τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια, αλλά ακόμη και τα πορσελάνινα σκεύη στην κουζίνα.
Η γεύση από το μαχλέπι θυμίζει πικραμύγδαλο και κεράσι. Χρησιμοποιείται είτε αλεσμένο είτε σαν σπυρί για να τονίσει την γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων. Προστίθεται στο τσουρέκι, στην βασιλόπιτα και γενικότερα σε γλυκά αρτοπαρασκευάσματα. Το μαχλέπι, περιέχει ένα συστατικό την κουμαρίνη, η οποία έχει καταπραϋντική και αντι-ερεθιστική δράση.
Το μπαχάρι είναι o αποξηραμένος καρπός Pimenta dioica.Οι καρποί συλλέγονται όταν είναι πράσινοι και άγουροι και παραδοσιακά αποξηραίνονται στον ήλιο. Όταν είναι στεγνοί, είναι καφέ και μοιάζουν με μεγάλους καφέ ομαλούς πιπερόκοκκους.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.
Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookies.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.