Συστατικά: Ελληνικό πλιγούρι σίτου (προβρασμένο σκληρό σιτάρι) 89%, αποξ. μανιτάρια σε μεταβαλλόμενες αναλογίες (Lentinoulaedodes, Pleurotus ostreatus, Agaricus bisporus, Grifola frondosa) 10%, αποξ. λαχανικά σε μεταβαλλόμενες αναλογίες (μαϊντανός, κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο) 1%.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:
Ενέργεια: 1433kj/339kcal
Λιπαρά: 1.7γ
-Εκ των οποίων κορεσμένα: 0.46γ
– Εκ των οποίων μονοακόρεστα: 0.24γ
– Εκ των οποίων πολυακόρεστα: 1γ
Υδατάνθρακες: 64γ
– Εκ των οποίων σάκχαρα: 3.2γ
Εδώδιμες Ίνες: 8.4γ
Πρωτεΐνες: 12.7γ
Αλάτι: 0,03γ
Οδηγίες Ετοιμασίας:
-Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε σε 1 κ.σ. βούτυρο & 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 1-2′ μέχρι να γυαλίσει το πλιγούρι.
-Προσθέστε 1/2 ποτηριού ξηρό λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να το απορροφήσει. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
-Ανακατέψτε με μία κουτάλα ζεστό ζωμό κότας ή ζωμό μανιταριών. Μόλις το απορροφήσει συνεχίστε να ανακατεύετε ζεστό ζωμό μέχρι να χυλώσει το πλιγούρι και να είναι βρασμένο <<al dente>>. Συνολική ποσότητα ζωμού 700-750ml. Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 15-17′. Το πλιγούρι δεν πρέπει να μείνει στεγνό αλλά να έχει ελάχιστο ζουμάκι.
-Τέλος προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο & λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.
-Αφήστε να ξεκουραστεί για 2′.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.