Το κάρδαμο ή κακουλέ, είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική αλλά και τη μαγειρική. Πολύτιμο μπαχαρικό με δυνατό άρωμα που θυμίζει ευκάλυπτο, πεύκο και μέντα και γεύση γλυκιά και έντονη με πικάντικες νότες. Παραδοσιακά στην Ελλάδα το βάζουμε στα τσουρέκια είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με μαστίχα ή και μαχλέπι. Δίνει φοβερή γεύση στο τσάι και αποτελεί το βασικό συστατικό στο μείγμα μπαχαρικών chai Masala. Στις αραβικές χώρες, η κύρια χρήση του κάρδαμου είναι ο αρωματισμός του αραβικού καφέ. Είναι απαραίτητο συστατικό στην ινδική κουζίνα, ειδικά σε πιάτα με ρύζι. Το συναντάμε σε μαρινάδες κρεατικών και πουλερικών, φαγητά κατσαρόλας, αλλά και σε παγωτά, πουτίγκες, κείκ, σιρόπια, τσουρέκια, μπισκότα κ.α. Ταιριάζει υπέροχα με γαρύφαλλο, πιπερόριζα, γλυκάνισο, μαστίχα, μάραθο, κανέλα και μαχλέπι. Πρόκειται για προϊόν πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, όπου δεν περιέχει χρωστικές, αρωματικές ουσίες, συντηρητικά ή πρόσθετα οποιουδήποτε είδους.
SonnentoR Κάρδαμο Αλεσμένο
Το κάρδαμο θεωρείται, μαζί με ον κρόκο Κοζάνης και τη βανίλια, ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά. Αυτό πάντως δεν επηρεάζει τη δημοτικότητά του. Είναι μια δόση αρωματικής πολυτέλειας!
6,40 € με ΦΠΑ
ΣύγκρισηΒάρος | 50 g |
---|
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.