Διατροφικά οφέλη κεχριού:
-Ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου.
-Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.
-Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.
-Δεν περιέχει γλουτένη.
-Ιδανική τροφή για παιδάκια καθώς είναι πολύ εύπεπτο.
-Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.
-Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B3, Β6 και Β9.
-Πλούσια πηγή ασβεστίου και σιδήρου.
Πως μπορώ να το καταναλώσω;
-Κυρίως χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ρυζιού(πχ ως γαρνιτούρα με ψάρι ή κρέας, γεμιστές πιπεριές με κεχρί, σπανακοκεχρί, κεχρί με λαχανικά).
-Τοποθετούμε μια κούπα κεχρί με 2 κούπες αλατισμένο νερό (γενικά αναλογία 1:2) σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του (περίπου 10 min).
-Μέσα σε σούπες. Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τη σούπα σου από τη φωτιά ρίξε το κεχρί.
-Μέσα σε σαλάτες.
-Σαν γλυκός χυλός (κρέμα). Ιδανικό για παιδάκια!
-Συνδύασε το με όσπρια.
-Συνδύασε βρασμένο κεχρί με γιαούρτι, μέλι, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Ιδανικό για όλες τις όλες τις ημέρας και θα σου δώσει ενέργεια.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.